Aanbieding!

Memphis Tafel

1.699,00

Deze moderne industriële tuintafel is een eyecatcher op het terras. Het betreft een exclusieve tafel van 250 bij 200 cm uit de 2020 serie van Celeste Outdoor. Het onderstel is een spinpoot gemaakt van aluminium en het unieke ovale blad is bij deze tafel gemaakt van A-kwaliteit teakhout. Kom deze tafel nu bewonderen in onze showroom.

Deze mooie Memphis tafel is helaas tijdelijk uitverkocht maar uiteraard weer leverbaar in het seizoen 2022

Uitverkocht

Niet op voorraad

Beschrijving

Memphis Tafel

Deze moderne industriële tuintafel is een eyecatcher op het terras. Het betreft een exclusieve tafel van 250 bij 120 cm uit de 2020 serie van Celeste Outdoor. Het onderstel is een spinpoot gemaakt van aluminium en het unieke ovale blad is bij deze tafel gemaakt van A-kwaliteit teakhout. Kom deze tafel nu bewonderen in onze showroom.

 

Materiaal:

Teak:

Alle teak tuinmeubelen bij Celeste Tuinmeubelen komen uit eigen productie. Hierdoor kunnen wij de hoge kwaliteit waarborgen en garanderen. Zo krijgt u standaard drie jaar garantie op onze teak tafels. Een veel gehoorde opvatting is dat je houten tafels moet behandelen om de kwaliteit te waarborgen. Dit is echter niet geheel waar. Een tuintafel verwerkt uit teak van de hoogste klasse (A kwaliteit) zal door weersomstandigheden niet in kwaliteit achteruit gaan. Een teakolie dient in dit geval louter om de kleur te behouden en om de tafel minder besmettelijk te maken. . Met speciale teakolie wordt vergrijzing voorkomen en krijgt het hout extra glans.

Oorsprong:

Teakhout of teak is zeer populair voor buitentoepassingen en heel erg duurzaam. Teak is afkomstig van de boomsoort Tectona grandis dat groeit in de bossen van India, Laos, Myanmar, Noord-Thailand en natuurlijk Indonesië. Omdat teakhout in de afgelopen eeuwen een groot commercieel succes werd, probeerden ook andere landen de houtsoort de kweken, zoals Indonesië.

Het kernhout van teak uit de natuurlijke bossen van Myanmar en Indonesië is zeer duurzaam; het hout van de teakhout plantages zijn wisselend in hardheid (maar ook in kleur en gewicht).

Teak hout wordt veel in de scheepsbouw gebruikt, met name voor jachten, maar ook voor binnen- en tuinmeubelen. Dat reden daarvoor is dat teak uitstekend bestand is tegen weer en wind, zelfs als je het niet onderhoudt. Zodra teakhout luchtdroog is neemt het hout geen water meer op.

Teakhout is erg goed bewerkbaar, je kunt het gemakkelijk zagen, schaven, frezen en boren. Omdat het hout kalk bevat, is het belangrijk hardmetalen werktuigen te gebruiken. Als teakhout niet behandeld wordt, vergrijst het op natuurlijke wijze. Het hout kan met alle gangbare merken gebeitst worden, maar ontvet dan wel eerst het oppervlak. Met speciale teakolie wordt vergrijzing voorkomen en krijgt het hout extra glans.

De beste kwaliteit teak is het oude teakhout van Oost-Java dat werd gebruikt in de oude traditionele huizen. Deze huizen worden vaak opgekocht puur om de kwaliteit van het teakhout, om daar weer meubels van te produceren. Deze donkergoudbruin gevlamde houtsoort heet in het Indonesisch: Jati.

Eigenschappen:

  • Duurzaamheidsklasse : I kernhout originele bomen, II-III kernhout plantages, V spinthout
  • Volumieke massa : 650 kg/m²
  • Buigsterkte : 100 N/mm²
  • Druksterkte 58 N/mm²
  • Langse hardheid : 4450 N
  • Radiale krimp : 0,5 – 0,6 %
  • Tangentiale krimp : 0,9 – 1 %
  • Werken: 1,4 – 1,6 %

 

Extra informatie

Materiaal

,

Merk

Vorm

,

Lengte / Diameter (cm)