Tierra Fox dining (teak armleuning)

135,00

De Tierra Fox Dining van Tierra is gemaakt van aluminium en textileen, afgewerkt met leuningen van teakhout. Drie zeer populaire materialen die zeer onderhoudsvriendelijk zijn. De Tierra Fox Dining heeft een heerlijk zitcomfort doordat het texitileen is opgevuld met foam.

Op voorraad

Beschrijving

Tierra Fox dining (teak armleuning)

De Tierra Fox Dining van Tierra is gemaakt van aluminium en textileen, afgewerkt met leuningen van teakhout. Drie zeer populaire materialen die zeer onderhoudsvriendelijk zijn. De Tierra Fox Dining heeft een heerlijk zitcomfort doordat het texitileen is opgevuld met foam.

 

Materiaal:

Aluminium

Aluminium is een bijzonder metaal. Aluminium is licht van gewicht en heeft een zilveren glans. Het metaal weegt maar 1/3 van het gewicht van staal, maar het is:

 • Even sterk en duurzaam
 • Bestand tegen corrosie
 • Licht van gewicht

Aluminium heeft de volgende voordelen:

 • Het laat zich gemakkelijk vormen
 • Het is erg stabiel van structuur.
 • Het is erg goed bestand tegen wisselvallige weersomstandigheden zoals zon, regen en vorst

Deze eigenschappen zorgen ervoor dat aluminium zeer geschikt is voor de toepassing van tuinmeubelen.

Hoe maak ik mijn aluminium tuinmeubelen schoon?

Aluminium tuinstoelen, ligstoelen, tuintafels en andere aluminium tuinmeubelen vergen weinig onderhoud, maar dienen regelmatig gereinigd te worden. Lichte vervuiling kan worden verwijderd met vloeibare zeep, warm water en een zachte borstel of spons.

Gebruik geen schuurspons, harde borstel of agressieve reinigingsmiddelen, deze beschadigen het materiaal.

Bij middelmatige of hardnekkige vervuiling is het aan te raden een speciaal reinigingsmiddel te gebruiken.Hiervoor hebben wij Eden Aluminium, Chrome & Stainless Steel Cleaner and Protector.

Hoe bescherm ik mijn aluminium tuinmeubelen?

Gepoedercoat aluminium kan na verloop van jaren zijn kleur wat verbleken. Om dit te voorkomen kunt u ook het hierboven genoemde Eden Aluminium, Chrome & Stainless Steel Cleaner and Protector voor tuinmeubelen gebruiken. U kunt hiervoor ook Eden Nano Aluminium, Chrome & Stainless Steel Protector gebruiken. Dit is een protector op basis van nanotechnologie. Dit biedt de meest langdurige bescherming.

Staan uw aluminium ligstoelen, tuinstoelen of tuintafel in de buurt van een zwembad wat chloor bevat, dan dient u de tuinmeubelen regelmatig af te spoelen met water.

Vaak worden aluminium meubelen gecombineerd met andere materialen zoals textileen, natuursteen of hout. Het is belangrijk deze delen apart te behandelen

 

Textileen

Textileen is een weerbestendig doek dat bestaat uit polyester draden met een PVC (nylon) coating.

 • Textileen is zeer weerbestendig en enorm duurzaam
 • Textileen heeft een enorme treksterkte
 • Textileen is bestand tegen UV, schimmels en insecten
 • Textileen is kleurecht
 • Textileen behoeft nauwelijks onderhouden te worden
 • Textileen is bestand tegen extreme temperaturen (-40 graden tot +40 graden°C)
 • Textileen is vlamwerend

Waarop te letten?

 • Echt textileen herken je aan de polyester witte draadjes die in de kern van de draad te zien zijn.
 • De sterkte van het doek wordt bepaald door de manier van weven en het aantal draden per M2
 • Textileen is een kunststof en kan smelten, maar het doek is zo sterk, dat als er een gat in het doek zit, deze niet zal uitscheuren.

 

Teak

Teakhout of teak is zeer populair voor buitentoepassingen en heel erg duurzaam. Teak is afkomstig van de boomsoort Tectona grandis dat groeit in de bossen van India, Laos, Myanmar, Noord-Thailand en natuurlijk Indonesië. Omdat teakhout in de afgelopen eeuwen een groot commercieel succes werd, probeerden ook andere landen de houtsoort de kweken, zoals Indonesië.

Het kernhout van teak uit de natuurlijke bossen van Myanmar en Indonesië is zeer duurzaam; het hout van de teakhout plantages zijn wisselend in hardheid (maar ook in kleur en gewicht).

Teak hout wordt veel in de scheepsbouw gebruikt, met name voor jachten, maar ook voor binnen- en tuinmeubelen. Dat reden daarvoor is dat teak uitstekend bestand is tegen weer en wind, zelfs als je het niet onderhoudt. Zodra teakhout luchtdroog is neemt het hout geen water meer op.

Teakhout is erg goed bewerkbaar, je kunt het gemakkelijk zagen, schaven, frezen en boren. Omdat het hout kalk bevat, is het belangrijk hardmetalen werktuigen te gebruiken. Als teakhout niet behandeld wordt, vergrijst het op natuurlijke wijze. Het hout kan met alle gangbare merken gebeitst worden, maar ontvet dan wel eerst het oppervlak. Met speciale teakolie wordt vergrijzing voorkomen en krijgt het hout extra glans.

De beste kwaliteit teak is het oude teakhout van Oost-Java dat werd gebruikt in de oude traditionele huizen. Deze huizen worden vaak opgekocht puur om de kwaliteit van het teakhout, om daar weer meubels van te produceren. Deze donkergoudbruin gevlamde houtsoort heet in het Indonesisch: Jati.

 

Eigenschappen:

 • Hoogte: 81 cm
 • Breedte: 61 cm
 • Lengte: 58 cm
 • Zithoogte: 43 cm

Extra informatie

Materiaal

, ,

Merk

Kleur